דבר המייסד

דבר המייסד

שלום וברכה,


המרכז הישראלי למוגנות הוקם במטרה לפעול לצמצם את היקף תופעת הפגיעות המיניות בחברה הישראלית לגווניה.

המרכז חרט על דגלו לתת מענה רב מערכתי בהתמודדות עם היקף התופעה, הן בהיבט הטיפולי והן בהיבט המניעתי, כדי לייצר 'מוגנות בקהילה'.


בשנים האחרונות ניכר אמנם כי היחס החברתי בציבוריות ישראלית כלפי פגיעות מיניות עובר שינוי משמעותי, כאשר יותר ויותר נשים וגברים מקבלים רוח גבית מהמדיה החברתית ומערוצי התקשורת השונים וחושפים את סודם. יחד עם זאת, מימד הבושה וההסתרה נותר מדאיג בקרב נפגעות ונפגעים רבים.

בצל כך והודות לקשרי הקהילה הנרחבים שצוות המרכז יצר, ולצד הניסיון שצברנו לאורך שנים של עשייה, אנו חותרים לפצח את קוד השתיקה בקרב הנפגעים/ות בכלל, ובפרט באוכלוסיות השמרניות בישראל כגון: מגזר חרדי/ערבי/אתיופי, קיבוצים ועוד.


המרכז מוצב על שני אדנים מרכזיים:

  • סיוע וליווי לנפגע/ת ולמעגלים הנוספים בתא המשפחתי הקהילתי, בהיקף של 360 מעלות.
  • צירת סביבה מוגנת באמצעות הכשרות לגורמי רשויות אכיפת החוק ותכניות מוגנות וחוסן לכלל הקהילה: הורים, סגלי הוראה, ילדים ושאר הקהילה.

שני נדבכים אלו מקודמים לצד ליווי מחקרי אקדמי ועיצוב מדיניות לאומית, באמצעות קידום הצעות חקיקה כדוגמת 'חוק ההכשרות'. חוק זה נועד לחייב את כלל סגלי ההוראה, רווחה ורפואה לקבל הכשרה בנושא זיהוי, מוגנות וחוסן בתחום הפגיעות המיניות.

המרכז רואה שליחות בחיזוק ההסברה בנושא, מתוך הבנה כי פגיעה מינית היא 'רצח הזהות המגדרית'. כבר נאמר במקורות, באונס נערה מאורסה: "כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה". ההסתכלות על עולם הנפגעים צריכה להיות ב'חרדת

קודש', הן בעולם הטיפול והן בהליכים מול רשויות אכיפת החוק.


אני מבקש לסיים את דברי בציטוט של אחת הנפגעות: 'אני פוקחת את העיניים כל בוקר,'כדי למות מחדש.


הרב אשר מלמד,

יו"ר ומייסד המרכז הישראלי למוגנות

Share by: